Δελτίο τύπου

Πραγματοποιήθηκε στις 7/12 στα γραφεία της ΕΣΗΕΜΘ, κατά τη διάρκεια της οποίας φορείς, κόμματα, οργανώσεις, πανεπιστημιακοί, νομικοί και πολίτες εξέφρασαν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στους 17 διωκόμενους για τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου και ζήτησαν να τεθεί άμεσα η υπόθεση στο αρχείο.
Η δικηγόρος Αρετή Σκουνάκη-που περιλαμβάνεται στους 17 διωκόμενους- ενημέρωσε τους εκπροσώπους του τύπου για την εξέλιξη των διώξεων και για το νομικό σκέλος της υπόθεσης.
Ανακοινώθηκε ακόμη ότι ψηφίσματα συμπαράταξης, συμπαράστασης και αλληλεγγύης έχουν εκδοθεί μέχρι τώρα από 60 φορείς (μεταξύ των οποίων ΑΔΕΔΥ, Ενιαίος Σύλλογος Διδακτ. Ερευνητ. Προσωπικού Α.Π.Θ., Δημοτ. Συμβούλιο Θεσ/νίκης, Δ.Ο.Ε., ΕΔΟΘ κ.ά.) ενώ το κείμενο συλλογής υπογραφών «Ημουν κι εγώ εκεί, στην Παρέλαση του Λαού» έχει υπογραφεί από περισσότερους από χίλιους πολίτες και στο κείμενο των πανεπιστημιακών, καλλιτεχνών, λογοτεχνών έχουν συγκεντρωθεί ήδη αρκετές δεκάδες υπογραφές.
Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε σε εκπροσώπους φορέων, οργανώσεων, κομμάτων και συνδικαλιστικών οργάνων.
Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν και δήλωσαν τη συμπαράταξη και τη συμπαράστασή τους στους 17 διωκόμενους η Δέσποινα Χαραλαμπίδου (αναπλ. γραμματέας ΕΚΘ), ο Απ. Παζάρας(γενικός γραμματέας ΕΔΟΘ), ο Τάσος Κουράκης(βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), ο Γιώργος Γρόλλιος (Καθηγήτης Παιδαγωγικής, Πρόεδρος του Π.Τ.Δ.Ε. Α.Π.Θ.), ο Σπύρος Μαρκέτος (Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ.), ο Γιάννης Κούτρας (Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρ. Μακεδονίας), ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης (δημοτικός σύμβουλος Θεσ/νίκης), ο Γιάννης Αμανατίδης(μέλος Ε.Ε. της ΕΔΟΘ), ο Δημήτρης Σαραφιανός (μέλος του Δ.Σ. Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και εκπρόσωπος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.), ο Νίκος Σαμανίδης (Γραμματέας ΣΥΝ Θεσ/νίκης), ο Θωμάς Κοροβίνης (εκπαιδευτικός-συγγραφέας), η Ελένη Μπιρμπίλη (συγγραφέας), ο Παναγιώτης Φραγκίδης (μέλος Γ.Σ. ΕΔΟΘ), ο Γιάννης Λαθήρας (μέλος Δ.Σ. Γ’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης), ο Μ. Λαμψίδης, πρ. πρόεδρος Δικηγ. Συλλόγου Θεσ/νίκης κ.ά.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: